Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/agjino/public_html/itkalbania.com/plugins/system/authorshipmarkup/authorshipmarkup.php on line 59

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/agjino/public_html/itkalbania.com/plugins/system/authorshipmarkup/authorshipmarkup.php on line 61
Anglisht per nivelin elementar
Jepni vlerësimin tuaj

Instituti i Trajnimeve dhe Karrieres

Life Long Learning

Life long learning

Udhëtimet e vërteta konsistojnë jo në zbulimin e tokave të reja por në të shikuarin me sy të rinj.

- Marcel Proust

Asnjëherë nuk e kam lënë shkollimin të më ndërhyje tek edukimi im.

– Mark Twain

Duke supozuar që sistemi publik shkollor nuk ju ka ndrydhur shpirtin do të thoja që të mësuarit është një aktivitet madhështor. Ai e zgjeron kënd vështrimin tuaj. Ai të ofron dije të reja me të cilat ju përmirësoni jetën tuaj. Edhe në qoftë se parashtroni padrejtësitë dhe mungesën e meritokracisë përsëri të mësuarit është një kënaqësi e veçantë

TAP dhe Rendesia e profesioneve

Biznesi i Edukimit është ndër bizneset më të mëdha në botë me një vlerë prej 6.3 trilion $ deri në vitin 2017. Gjithashtu është edhe biznesi që po rritet më shumë për momentin. Edukimi ju ofron njerëzve mundësinë të navigojnë të ardhmen për përfitimet e tyre. Këtu nuk bëhet fjalë vetëm për edukimin si shkollë e mesme, universitet, trajnime e kurse por edhe per kurset ose shkollat profesionale të cilat në Shqipëri mungojnë dhe tregu ynë po e ndjen këtë mungesë të profesionalizmit në shumë profesione (zanate). Duke qenë se ITK është një qendër trajnimesh dhe kursesh na e jep mundësinë që herë pas herë të mbledhim informacion për sa i përket situatave të ndryshme në fushën e edukimit. Në fakt sot më së shumti do të flas për edukimin dhe trajnimet profesionale (më shqip për zanatet). Ky është një biznes shumë i vështirë duke qenë se tregu dhe zanatet e së ardhmes akoma nuk janë shpikur. Por gjithë se si le të ngelemi tek zanatet e sotme.

Beteja e Marketingut - Kush do fitoje?

Ndoshta ju do të mendoni se çfarë lidhje ka ITK me këtë blog?! Gjithësesi përgjigjia është e fare e thjeshtë. Duke qenë se jam pjesë e stafit të marketingut në ITK do të mundohem të mbuloj këtë fushë edhe në blogun tonë dhe përveç kësaj ky shkrim do të jetë një material i dobishëm edhe për studentët që studiojnë dhe janë apasionuar pas fushës së marketingut.

Po kush do fitojë thoni ju… dhe çfarë do fitojë?

Ajo që ju duhet të dinë si fillim me patjetër është se kush po ndeshet dhe çfarë do fitohet. Të gjithë e mbajmë mend dhe e dimë që AMC (Albania Mobile Communication) është telefonia e parë celulare në Shqipëri ndaj dhe sot do të flasim për “luftën” midis kompanive celulare në Shqipëri.

Pse mesojme Anglisht?

"Nuk është asnjëherë vonë të fillosh të mësosh diçka të re!" thotë Drita Kaleci, studente e anglishtes në ITK Albania. Drita filloi të mësojë anglisht në moshën 46 vjeçare dhe për pak muaj ka fituar aftësi komunikimi të cilat e ndihmojnë në fushën e saj të punës. Biznesi i bizhuterive te rruga Myslym Shyri është pronësi e Dritës. Ajo importon bizhutë nga Malajzia, ku udhëton shpesh për tu furnizuar, një vend që si shumica e botës sot komunikon anglisht me shumicën e të huajve.

"E kisha si plan dhe më ishte sugjeruar nga një shoqja ime e ngushtë që të shikoja për treg në Malajzi. Më pare kam punuar në prodhim bizhuterishë si në Shqipëri ashtu dhe në Greqi, por me krizën ekonomike të viteve të fundit vendosa ti tregtoja direkt bizhutë te cilat ishin dhe më të lira në vendet aziatike. Problemi i parë ishte gjuha! Si do komunikoja?"

Faqja 1 nga 2

Na Kontaktoni

  • Mobile: +355 (0) 69 61 62 321
  • Telefon: +355 (0) 44 53 61 34

Jemi Social

Jemi në Rrjetet Sociale. Na ndiqni dhe mbani kontakt të vazhdueshëm me ne për lajmërimet dhe ofertat tona më të fundit.
You are here: Fillmi Kurs Gjuhesh Anglisht Elementary Shfaqja e artikujve sipas etiketimit: blog